Міжнародний паралімпійський комітет тимчасово зупинив членство РФ та Білорусі

Міжнародний паралімпійський комітет призупинив діяльність національних паралімпійських комітетів росії та Білорусі через війну проти України. Про це 16 листопада повідомляє офіційний сайт МПК.

"Ситуація, з якою зараз стикається світ спорту, дуже напружена і складна. Я сподіваюся і молюся, щоб "конфлікт" в Україні якнайшвидше припинився, щоб був забезпечений мир і щоб більше не було загиблих чи постраждалих невинних людей", - заявив президент МПК Ендрю Парсонс.

Перед голосуванням члени Міжнародного паралімпійського комітету могли висловити свою думку. Зокрема, можливість виступити отримали представники комітетів росії та Білорусі.

Офіційною причиною призупинення членства стало те, що РФ і Білорусь "неспроможні виконувати свої зобов'язання щодо членства відповідно до Статуту МПК". Підтримали це рішення щодо росії 64 делегати, 39 проголосували проти, а ще 16 – утрималися. Щодо Білорусі рішення підтримали 54 делегати (45 були проти, ще 18 – утрималися).

Національні паралімпійські комітети РФ та Білорусі мають право оскаржити це рішення. Але якщо ці апеляції не задовольнять, припинення членства діятиме як мінімум до кінця 2023 року. Саме тоді відбудеться наступне засідання Генеральної асамблеї МПК.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російських та білоруських боксерів виключили з рейтингів WBC.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті