Лише верхівка айсберга: до ООН надійшло понад 150 звернень щодо скоєних росіянами згвалтувань в Україні

Організація об'єднаних націй з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну отримала понад 150 звернень щодо випадків зґвалтувань, здійснених російськими військовими. Відповідну заяву спецпредставниці Генсека ООН із сексуального насильства в умовах конфліктів Прамілли Паттен наводить "Укрінформ".

"З 24 лютого ООН отримала понад 150 звинувачень у сексуальному насильстві, скоєному проти жінок, дітей та чоловіків. Це зґвалтування під дулами автоматів у присутності членів сім'ї як наслідки атаки на Україну російськими військами", - таку заяву Паттен зробила на другому саміті перших леді та джентльменів.

Причому, за її словами, така кількість повідомлень – це лише "верхівка айсбергу". Також Паттен наголосила, що зґвалтування є однією з найруйнівніших форм насильства. Під час військових конфліктів вони відбуваються здебільшого проти жінок та дівчат. Але також жертвами стають чоловіки та діти.

"Це залишає страшні шрами на житті окремих людей та цілого суспільства, це руйнує сім'ї, а наслідки відчуваються протягом кількох поколінь", - зазначила Паттен.

Раніше повідомлялося, що через війну в Україні в ООН задумалися про боротьбу із сексуальним насильством в умовах конфлікту.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті