Косово затримало російську пропагандистку Дарію Асламову

Частково визнане Косово заявило про затримання на кордоні російської пропагандістки, журналістки "Комсомольської правди" Дарії Асламової за підозрою в шпигунстві. Про це оголосив глава МВС Джеляля Свечля, - пише "Європейська правда".

"Сьогодні Дарію Асламову затримали на прикордонному переході на півночі країни. Багато країн довели, що вона займалася шпигунством на користь російської військової розвідки і діяла під виглядом журналіста", - повідомив міністр.

Він додав, що Асламова також "брала участь у війні в Україні, поширюючи пропаганду вторгнення Росії в Україну".

Міністр зазначив, що влада Косова знала про її діяльність, і, за його словами, Асламовій заборонений в'їзд у багато країн.

Свечля підкреслив той факт, що вона намагалася потрапити до Косова через тиждень після напруженності, яка спалахнула у його північній частині.

"Її спроба потрапити до нашої країни, окрім того, що збігається з подіями на півночі країни, чітко доводить російські зв’язки та пропаганду, до якої вже приєдналася Сербія та які мають на меті дестабілізувати нашу країну", - заявив міністр.

Свечля опублікував на своїй сторінці у Facebook кілька фотографій журналістки з міністром закордонних справ Росії Сергеєм Лавровим і ще одну з президентом Сирії Башаром Асадом.

Російське видання "Комсомольська правда" заявило, що Асламова працювала над "спецрепортажем, пов'язаним із зростанням напруги між Сербією та Косовом".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті