Косово затримало російську пропагандистку Дарію Асламову

Частково визнане Косово заявило про затримання на кордоні російської пропагандістки, журналістки "Комсомольської правди" Дарії Асламової за підозрою в шпигунстві. Про це оголосив глава МВС Джеляля Свечля, - пише "Європейська правда".

"Сьогодні Дарію Асламову затримали на прикордонному переході на півночі країни. Багато країн довели, що вона займалася шпигунством на користь російської військової розвідки і діяла під виглядом журналіста", - повідомив міністр.

Він додав, що Асламова також "брала участь у війні в Україні, поширюючи пропаганду вторгнення Росії в Україну".

Міністр зазначив, що влада Косова знала про її діяльність, і, за його словами, Асламовій заборонений в'їзд у багато країн.

Свечля підкреслив той факт, що вона намагалася потрапити до Косова через тиждень після напруженності, яка спалахнула у його північній частині.

"Її спроба потрапити до нашої країни, окрім того, що збігається з подіями на півночі країни, чітко доводить російські зв’язки та пропаганду, до якої вже приєдналася Сербія та які мають на меті дестабілізувати нашу країну", - заявив міністр.

Свечля опублікував на своїй сторінці у Facebook кілька фотографій журналістки з міністром закордонних справ Росії Сергеєм Лавровим і ще одну з президентом Сирії Башаром Асадом.

Російське видання "Комсомольська правда" заявило, що Асламова працювала над "спецрепортажем, пов'язаним із зростанням напруги між Сербією та Косовом".

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті