"Колаборанта з баяном" Кельша засуджено на 10 років: "возрождал русскую культуру" на окупованій Старобільщині

Так званому "начальнику відділу культури" в окупаційному органі влади "Адміністрація Старобільського району ЛНР" Олександру Кельшу винесено вирок за колабораційну діяльність: 10 років позбавлення волі з поз­бав­лен­ням права обіймати по­са­ди в ор­га­нах дер­жав­ної влади, дер­жав­но­го управління, місце­во­го са­мо­в­ря­ду­ван­ня пов’язані з освітньою, куль­тур­ною та спор­тив­ною діяльністю на­се­лен­ня стро­ком 15 років та з конфіскацією майна. Таким є рішення Рівненсь­кого міського суду, оприлюднене у Єдиному державному реєстрі судових рішень 17 квітня.

"Визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 111-1 КК України, та призначити йому покарання, у виді 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язані з освітньою, культурною та спортивною діяльністю населення строком 15 років та з конфіскацією майна", – сказано в документі.

Уточнюється, що, судячи з доказової бази, Кельш активно "возрождал русскую культуру" на території окупованої Старобільщини, добровільно погодившись на співпрацю з рашистами.

Зазначається, що суд здійснив розгляд кримінального провадження за відсутності обвинуваченого (inabsentia), що відповідає загальним засадам кримінального провадження, з урахуванням особливостей, встановлених законом.

На фото – Кельш під час концерту "Мы Za мир, мы с россией" у серпні 2022 року.

Раніше повідомлялось, що на "колаборанта з баяном" Олександра Кельша зі Старобільська чекають у прокуратурі.

Раніше також повідомлялось, що судитимуть "Снігуроньку" з Мілового, яка розважає окупантів і несе в маси їхню "культуру".

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті