Кабмін штрафуватиме за рекламу вакансій із зазначенням статі, віку та раси

Кабінет Міністрів затвердив порядок сплати штрафів за порушення вимог до реклами послуг із працевлаштування. Про це повідомляє Міністерство економіки України на офіційному сайті 6 серпня.

“Йдеться про недотримання заборони про згадування у рекламі про вакансії таких умов, як раса, колір шкіри, вік, стать, політичні, релігійні та інші переконання або інші ознаки, не пов’язані з характером роботи або умовами її виконання”, - уточнили у міністерстві.

Так, у разі порушення цієї вимоги передбачений штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати - 65 тисяч гривень.

Щоб стягнути кошти з рекламодавця, Державна служба з питань праці має підготувати розпорядчий документ про накладення штрафу на підставі акту перевірки і надіслати його рекламодавцю.

Санкція сплачується рекламодавцем у державний бюджет за місцем його реєстрації протягом 15 днів з дня отримання документу від Держпраці.

Порушник також має право звернутися до Держпраці або суду для оскарження рішення про штраф.

Як повідомлялось раніше, Кабмін анонсував старт масової приватизації в Україні з 1 вересня.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті