Група "Метінвест" розпочала серійне виробництво й постачання ЗСУ протимінних тралів для танків

Серійне виробництво протимінних тралів для танків і постачання їх ЗСУ розпочала група "Метінвест" Ріната Ахметова. Про це повідомила пресслужба компанії 25 жовтня. 

"Група "Метінвест" у межах ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова налагодила серійне виробництво протимінних тралів аналогічної до КМТ-7 конструкції, які кріпляться на танки для знешкодження та підриву протитанкових та протипіхотних мін. Після проходження всіх необхідних тестів від Міністерства оборони України протимінні трали передали до використання підрозділам Національної гвардії та ЗСУ. Метінвест вже розпочав постачання обладнання українському війську. Запланований обсяг виробництва - до п’яти тралів на місяць", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що протимінні трали – суто український продукт, що виготовляється з української сталі на підприємствах Групи "Метінвест" в Україні. Потреба ЗСУ в тралах є нагальною через щільне мінування противником території по всій лінії фронту. У відповідь на запит українських військових інженери Метінвесту вдосконалили протимінні трали конструкції КМТ-7, зробивши свій аналог: парні катки з кріпленням на танки для знешкодження або підриву на суші протитанкових та протипіхотних мін. 

"Собівартість виготовлення одного трала становить близько 2,5 млн грн з урахуванням додаткового обладнання для екіпажів танків, що потрібно для монтажу засобу", - уточнюється в повідомленні. 

"Наші захисники щодня ризикують життям, долаючи мінні поля, які стали однією з найбільших перешкод для нашого контрнаступу. Ми хочемо допомогти зберегти техніку, але найголовніше – зберегти життя українських воїнів. Тому ми розпочали виробництво мінних тралів для ЗСУ. Ці трали пройшли всі випробування і вже використовуються на найгарячіших ділянках фронту, приймаючи на себе детонацію мін замість танків і броньованих машин. І це лише перший крок для Метінвесту у великому проєкті зі сприяння розмінуванню України. Ми робили й продовжимо робити все, щоб допомогти нашій країні перемогти та повернути мир на нашу землю", - цитує Ахметова пресслужба.

Раніше повідомлялось, що в росії розслідують кримінальну справу про фінансування структурами українського мільярдера з Донецька Ріната Ахметова ЗСУ, в рамках якої заарештовано його активи

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті