Фаріон звільнили. Міністр освіти прокоментував рішення керівництва Львівської політехники

Екс-депутатку Ірину Фаріон звільнили з посади професора кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка". Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий на своїй сторінці у Фейсбуці 15 листопада.

"Львівська політехніка звільнила Фаріон. Відповідний наказ вже підписано ректором", - пише Лісовий.

За його словами, студенти були, є і завжди будуть потужним рушієм змін та трансформацій.

"Саме зі студентів розпочалася Революція Гідності в Україні, яка остаточно закріпила нас на євроінтеграційному шляху. Починаючи з 2014 року тисячі студентів змінили аудиторії на окопи та пішли захищати свою державу, свої родини та свої цінності", - нагадав міністр.

Він зазначив, що  період в історії України став точкою неповернення і запустив активний процес дерадянізації, час якої давно вже настав.

"Сьогодні ми продовжуємо позбуватися тіней радянського минулого і в системі освіти зокрема", - зазначив Лісовий.

"Позиція міністерства незмінна - людям, які не розділяють цінності гідності та не відчувають поваги до воїнів, немає місця в системі освіти", - заявив Лісовий, додавши, що сподівається, що СБУ у межах відкритого кримінального провадження дасть справедливу оцінку висловам та діям вже колишньої викладачки Львівської політехніки.

Як повідомлялося, СБУ відкрила кримінальне провадження щодо Фаріон й ініціювала психолого-лінгвістичну експертизу її висловлювань.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті