Естонія перестала пускати росіян із шенгенськими візами

Естонія з 18 серпня перестала пропускати російських громадян із шенгенськими візами. Про це повідомляє портал ERR.

"Обмеження стосуються подорожей з цілями туризму, відвідування спортивних та культурних заходів та поїздок до Шенгенської зони з розважальними цілями – такого ми більше не приймаємо і таких людей до Естонії пускати не будемо", – сказав заступник директора Департаменту поліції та прикордонної охорони Егерт Бєлічов.

На цей час такі візи мають 25000 російських громадян. В уряді також уточнили, що в країну пускатимуть тих, хто використовує туристичні візи для візитів до рідних.

Також винятки зроблять для візитів із гуманітарними цілями – у тому числі для відвідування похорону.

Тих громадян РФ, які встигли в'їхати до Естонії до 18 серпня, не депортуватимуть із країни. Але при виїзді із Шенгенської зони їхні візи будуть анульовані. Єдиним винятком будуть росіяни, які до початку дії санкцій використовували Естонію як транзитну країну для візиту ще кудись (наприклад, до Британії), і тепер хочуть повернутися тим самим маршрутом.

Естонія, як і раніше, пускатиме до себе росіян із туристичними візами, виданими іншими державами Шенгенської угоди. Але міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу заявляє, що Естонія має можливість в односторонньому порядку заборонити в'їзд і їм.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Данія також має намір обмежити в'їзд туристів із росії.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті