Ердоган на "Форумі науки" порівняв прем'єр-міністра Ізраїлю та його команду з Гітлером, Муссоліні та Сталіним

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і його команда поставили себе в один ряд з Адольфом Гітлером, Беніто Муссоліні та Йосипом Сталіним. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 9 березня на 53-му з'їзді Генеральної асамблеї Фонду поширення науки в Стамбулі, - повідомляє агентство "Анадолу".

Ердоган висловив жаль у зв'язку з тим, що мусульманські країни із загальною чисельністю населення майже у 2 млрд осіб, "не виконали свого братнього обов'язку перед палестинським народом в істинному сенсі цього слова".

"Злочинами проти людяності, скоєними в секторі Газа, Нетаньягу і його команда приписали свої імена в один ряд з іменами Гітлера, Муссоліні і Сталіна, як нацисти нашого часу", - заявив Ердоган.

За словами Ердогана, з 7 жовтня 2023 року Туреччина відправила жителям сектору Гази 40 тис. тонн гуманітарної допомоги, загалом виконано 19 авіарейсів і 7 рейсів цивільними суднами.

"Країною, яка підтримує палестинську справу на найвищому рівні, на рівні держави і народу, безсумнівно, є Туреччина", - підкреслив Ердоган.

Він також сказав, що "Туреччина твердо підтримує палестинський рух ХАМАС, спокійно проводить з її лідерами обговорення на будь-які теми".

Чи говорив Ердоган про жертви руху ХАМАС в Ізраїлі, у повідомленні не йдеться.

Як повідомлялося, Зеленський передав Ердогану список кримських татар, яких тримають у російських в'язницях.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті