Екоактивістка Грета Тунберг зустрілась з Зеленським та пообіцяла привертати увагу світу до екотерору РФ

Президент Володимир Зеленський 29 червня зустрівся з членами Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків через повномасштабне вторгнення РФ в Україну, - повідомляє пресслужба ОП.

До групи ввійшли колишня голова уряду та міністерка закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем, віце-президентка Європейського парламенту Гайді Гаутала, президентка Ірландії в 1990-1997 роках Мері Робінсон та шведська екоактивістка Ґрета Тунберґ.

Глава держави привернув увагу співрозмовників до катастрофічних наслідків підриву греблі Каховської ГЕС, з якими зіткнулися жителі Херсона. Президент зауважив, що внаслідок катастрофи загинуло чимало людей в окупованих російськими військами населених пунктах, де росіяни взагалі не здійснювали евакуації із затоплених територій.  

"Важливо запропонувати комплекс конкретних заходів, як можна допомогти українцям із тимчасово окупованих населених пунктів. Це наші люди, які мають одержати необхідну підтримку в такий важкий момент", - сказав Зеленський.

Зі свого боку учасники групи наголосили на солідарності й допомозі Україні у важкий час війни. Зокрема, йшлося про оцінку шкоди, завданої довкіллю внаслідок російської агресії, притягнення росії до відповідальності за скоєні екологічні злочини та компенсацію збитків, а також розробку планів відновлення довкілля в Україні та перехід до "зеленої" економіки.

Екоактивістка Грета Тунберг подякувала за запрошення та зазначила, що залучатиме представників екологічних громадських організацій до діалогу стосовно основних завдань Міжнародної робочої групи та привернення уваги до екологічних наслідків війни.


Як повідомлялося, у німецькому Бонні шведська активістка Грета Тунберг підтримала українців промовою на мітингу проти екоциду, влаштованого росією в Україні.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті