Блінкен заявив, що Вікторія Нуланд іде у відставку. В МЗС РФ вважають, що через "русофобію"

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що його заступник Вікторія Нуланд незабаром піде у відставку, повідомив у вівторок Держдеп, - пише "Інтерфакс.Україна".

"Вікторія Нуланд дала мені знати, що планує найближчими тижнями залишити посаду заступника держсекретаря з політичних питань", - йдеться в заяві американського зовнішньополітичного відомства.

Він зазначив, що вони разом із президентом США Джо Байденом попросили заступника держсекретаря з питань управління Джона Басса тимчасово виконувати обов'язки Нуланд. Блінкен подякував Нуланд за її роботу в Держдепі, йдеться в заяві.

Зазначимо, що  відставку Нуланд прокоментувала представниця МЗС Марія Захарова, яка вважає, що це сталося через "русофобію" заступниці держсекретара США.

"Причину вам не скажуть. Але вона проста - провал антиросійського курсу адміністрації Байдана. Русофобія, запропонована Вікторією Нуланд як основна зовнішньополітична концепція США, каменем тягне демократів на дно. Чим уже там, не дає від нього відірватися", - пише Захарова.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті