"Батьківщина" заявила, що не буде голосувати за закон про мобілізацію у тому вигляді, який є зараз

«Батьківщина» не голосуватиме за закон про мобілізацію у тому вигляді, який є зараз. Про це заявила голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, - повідомляє Телеграм-канал "Украина Сейчас".

«Для нас є неприйнятними його репресивні положення, зокрема, про скасування броні для інвалідів третьої групи, педагогів і студентів. Документ неефективний і неконституційний», - зазначила Тимошенко.

Заступник лідера «Батьківщини», нардеп Валерій Дубіль наголосив, що треба визначити точну кількість громадян, яка має бути мобілізована – цього в законі немає.

«Безперечно, ми боремося за країну, нам важливо вистояти і повернути території. Але найбільша наша цінність - це люди, їхні життя. Зменшення віку призову з 27 до 25 років – це шлях у нікуди. Треба дозволити мобілізовувати професійних військових віком від 60 до 65 років, проте - лише добровільно. І кожен, кого мобілізують, повинен бути підготовленим, навченим і забезпеченим усім необхідним - про це має подбати держава», - зазначив Дубіль.

У «Батьківщині» наголосили, що першочергово у ВР має бути внесений законопроект про всебічний розвиток технічно-наукових новацій для розробки і виробництва зброї.

Як повідомлялося, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що в законопроєкті про мобілізацію є норми, які суперечать Конституції України.

Лубінець пообіцяв, що новий законопроєкт про мобілізацію доопрацюють та врахують права людей.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті