Байден: Я щиро сподіваюся, що наступного року українці зможуть відсвяткувати День Незалежності в мирі та безпеці

Президент США Джо Байден привітав українців із Днем Незалежності. Про це повідомляє "Голос Америки".

Попри вісімнадцять місяців постійних російських загроз український народ відмовився здаватись і продовжує захищати Батьківщину від атак проти основоположних принципів для кожної країни на планеті - суверенітету й територіальної цілісності, йдеться у привітанні.

"Незалежність означає свободу обирати своє майбутнє. Це дорогоцінно. Щороку 4 липня американці відзначають День Незалежності, щоб згадати ціну, яку ми заплатили за нашу свободу, і всі благословення, які з неї випливають. Тож сьогодні, коли Путін продовжує свою жорстоку війну, щоб стерти незалежність України та силою перекроїти карту нашого світу, американці по всій країні об’єднані з народом України", - зазначив Байден.

Американський президент підкреслив, що США продовжуватимуть підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії та у її прагненні побудувати безпечне, процвітаюче та незалежне майбутнє, якого народ заслуговує. Також Байден зазначив, що Вашингтон продовжить працювати з іншими державами, щоб притягнути росію до відповідальності за її звірства в Україні, включаючи примусову депортацію українських дітей, тож сьогодні США оголосять нові санкції проти відповідальних за ці злочини.

"Я щиро сподіваюся, що наступного року українці зможуть відсвяткувати свій День Незалежності в мирі та безпеці, знаючи, як їхня надзвичайна мужність надихнула світ. Нехай День Незалежності України буде нагадуванням, що сили темряви та панування ніколи не згасять полум’я свободи, яке живе в серцях вільних людей усюди", - підкреслено у привітанні.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті