75 річний львів'янин подарував місту 14-метрову ялинку, чим допоміг зекономити в бюджеті 100 тис гривень

Йосип Панас, 75 річний львів'янин, подарував місту 14-метрову ялинку, яку встановили в центрі Львова, на площі перед Оперним театром 1 грудня. Про це повідомили ЗМІ.

"14-метрову ялинку подарував місту меценат з Білогорщі. Жодних бюджетних коштів на неї не витратили", - пише видання "Твоє місто".

Як зазначив заступник директора ЛКП "Зелений Львів" Андрій Шульський, послуги крану та тягача підприємці надали безкоштовно.

За словами Шульського, придбання та встановлення різдвяної ялинки могли обійтися Львову у 100 тисяч гривень, відтак місту вдалося зекономити ці кошти. Для прикрашання використають минулорічні іграшки, освітлення та протитанковий їжак - замість зірки на верхівці дерева.

Як уточнює ТСН, цю ялинку Йосип Панас посадив понад 20 років тому у своєму подвір'ї і цьогоріч вирішив з дружиною подарувати її місту, бо дерево уже затьмарювало будинок і надто розкачувалося від вітру.  

Раніше з посиланням на Віталія Кличка повідомлялось, що головну ялинку країни встановлять на Софійській площі, ярмарків та розваг не передбачено.

Раніше також повідомлялось, що прифронтовий Краматорськ цього року буде без новорічної ялинки: вона може стати мішенню для росіян.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті