Пасічник поплакався путіну: майже 60% шахтарів погнали на фронт, на деяких шахтах працюють "близько трьох людей"

Офіційний сайт кремля опублікував стенограму бесіди президента РФ путіна з ватажком "ЛНР" Пасічником 20 грудня. Пасічник прямо визнав, що 58% шахтарів "республіки" погнали на фронт, внаслідок чого на деяких шахтах працюють по троє людей.

Пасічник визнав страшні цифри: "У 2022 році у зв'язку з початком спеціальної військової операції 58% шахтарів – саме шахтарі, які працюють у вибої, ті, які молоді хлопці, – пішли на фронт. Приміром, на сьогоднішній день на одній із шахт працює близько трьох осіб, де має працювати більше трьохсот".

Але навіть у такій ситуації Пасічник констатував, що на шахтах "нам десь не вистачає грошей для виплати заробітної плати, це основна проблема".

У всіх бідах Пасічник звинуватив "копанки". Він нарікав, що "вугілля з "копанок", напевно, рухається в ту саму Україну, ту саму Європу і так далі".

"Якщо ми припинимо і заборонимо діяльність «копанок», то загалом у нас вивільниться якась кількість робітників, які на них працюють, які підуть працювати на наші держпідприємства. Тобто ми таким чином поповнимо трудовий резерв, який буде здійснювати видобуток вугілля, підвищимо рентабельність нашого державного підприємства", - зробив Пасічник "ділову" пропозицію путіну.

І попросив його: "Щоб люди туди пішли працювати, необхідно прийняти рішення, щоб забезпечити бронь, щоб не забирали шахтарів, поки що принаймні до підрозділів народної міліції ЛНР або до Збройних Сил РФ".

На закінчення розмови Пасічник похвалився перед путіним, що "з медицини у нас, в принципі, робота налагоджена, все добре, все чудово".

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті