Злочинця, що грабував церкви на Прикарпатті, посадили на 7 років і 4 місяці

Злочинця, що грабував церкви на Прикарпатті, посадили на 7 років і 4 місяці, - повідомляє кореспондент "ОстроВ". 

39-річний мешканець Полтавщини з квітня 2009 до травня 2010 років у селах Івано-Франківської області із храмів викрадав стародавні церковні книги, ікони, готівкові гроші із сейфів і скарбничок.

Зловмисник викрав майже тридцять стародавніх Євангелій та інших церковних речей, які становлять значну історичну, культурну та художню цінність. Вік окремих раритетів сягає 350-400 років.

Було з’ясовано, що зловмисник ретельно готувався до крадіжок, попередньо вивчаючи особливості церкви. Пересувався на велосипеді. На незнайомця із велосипедом у селах не звертали уваги, ночував він або в лісі, або поблизу річок. Подорожував по області дизель-поїздом.

Більшість святинь, як було встановлено, реалізував колекціонерам старовини через мережу Інтернет.

Після завершення досудового слідства керівництво УМВС України в Івано-Франківській області прийняло рішення повернути церковним громадам 13 церковних книг, яких вдалося розшукати. Доля решти викрадених святинь залишається нез’ясованою. Ймовірно, вони осіли в зібраннях приватних колекціонерів.

Суд кваліфікував дії злочинця за ч.3, ч.4 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Згідно із вироком Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області підсудному належить відбувати покарання, пов’язане з позбавленням волі на строк 7 років і 4 місяці.

 

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи