За 30 хабарів підприємець з Тернопільщини сів на 5 років



Рішенням Гусятинського районного суду на Тернопільщині засуджено до позбавлення волі терміном 5 років і 2 місяці з конфіскацією всього йому належного майна директора приватного агропромислового підприємства „Гловак”, - повідомляє „ЗІК”.

Співробітники державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Тернопільській області затримали директора приватного агропромислового підприємства «Гловак», розташованого у Гусятинському районі за неодноразове вимагання та отримання хабарів від мешканців району за видачу фіктивних довідок про отриману заробітну плату на згаданому підприємстві та внесення завідомо неправдивих відомостей до їхніх трудових книжок. Це, своєю чергою, давало право реєструватися у районному центрі зайнятості як безробітним зі збереженням трудового стажу та отриманням соціальної допомоги.

Працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю встановили, що, діючи таким чином, керівник отримав від 30 мешканців Гусятинського району хабарі на загальну суму 20 тис. грн.

Досудовим слідством було встановлено, що своїми діями він завдав місцевому бюджету збитків на суму 48 тис. грн.

Статьи

Страна
18.05.2024
13:54

Увольнение за "связи" с людьми в оккупации: Зеленский не поддержал идею нардепов

Если раньше о его "связях" с родственниками, которые проживают в оккупации, знали только близкие друзья, то теперь он обязан об этом сообщить своему руководству. В противном случае – его могут уволить.
Луганск
17.05.2024
10:41

«Умные люди хранят свое мнение при себе». Луганский дневник

Если ты живешь по правилам, не пытаясь нарушать их, ты будешь жить нормально. Просто нормально. Может быть, плохо, а может быть, хорошо, но ты будешь жить. Если же ты замахнулся своим маленьким кулачком на систему, ты тоже будешь жить, но жить плохо.
Страна
16.05.2024
14:18

От идей к конкретным проектам: войне не удалось остановить бизнес Днепропетровщины

Прифронтовая Днепропетровская область вошла в тройку лидеров среди регионов по количеству новых бизнесов. За первый квартал 2024 года в области открыто почти 7 тысяч ФЛП. В то же время, за четыре месяца у региона есть экономические потери: здесь...
Все статьи