Через війну в Україні зросте тяжкість захворювань, збільшиться захворюваність на деякі інфекційні хвороби - ВООЗ

Через війну в Україні зросте тяжкість перебігу захворювань, збільшиться захворюваність на деякі інфекційні хвороби. Про це заявив керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні (ВООЗ) Ярно Хабіхт в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Одне з явищ, яке ми побачимо, - це збільшення тяжкості захворювань. Нам також необхідна підтримка в разі хронічних і неінфекційних захворювань. Щодня триває війна. Це ставить під загрозу дедалі більше цивільних осіб", - сказав Ярно Хабіхт.

Він також зазначив, що в деяких регіонах країни слід розглянути ризики конкретних захворювань, зокрема сказу, холери, поліомієліту, кору та дифтерії.

"Загалом ми маємо бути готові до різних інфекційних захворювань, але вони також відрізнятимуться в різних областях", - сказав він.

Хабіхт також нагадав, що в Україні "10 мільйонів людей потребують підтримки у сфері психічного здоров'я".

"Це проблема не тільки сьогодення, це також проблема майбутніх поколінь", - сказав він.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті