Європейський банк може надати Франківську 5 мільйонів на розвиток енергоефективністі



Близько 5-ти мільйонів доларів може отримати Івано-Франківськ на підвищення енергоефективності у місті, - повідомляє „ТРК Вежа”.

Позику надає Європейський банк реконструкції та розвитку. Нині представники банку, міської влади, та найбільших промислових підприємств Прикарпаття обговорювали переспктиви можливого співробітництва у рамках програми підвищення енергоефективності.
Івано-Франківськ - 6-те місто, якому Європейський Банк реконструкції та розвитку має намір надати кредит для скорочення енергоноспоживання та ефективного використання енергоносіїв. UKEEP - таку назву має кредитна лінія ЄБРР. Програма підвищення енергоефективності розрахована переважно на промислові підприємства, каже начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Богдан Білик.
Україна споживає втричі більше енергії у порівнянні із країнами Європейського Союзу, каже керівник програми UKEEP Андерс Лунд. Зростання вартості енергоносіїв робіт її неконкурентоспроможною, вважає Лунд. Тому варто знизити витрати на електроенергію та природній газ. Саме на це спрямована програма Євробанку. Кошти на її реалізацію, Івано-Франківськ може отримати в розмірі 5-ти мільйонів доларів, каже Андерс Лунд: « Загалом, кредитна лінія від Євробанку становить 150 мільйонів доларів. Розмір окремої позики для підприємства зазвичай складає від 2 до 5 мільйонів. Втім, якщо проект підприємства значно більший, то програма UKEEP може профінансувати лише його частину. Зокрема, енергоефективну частину».
Програмою UKEEP на сьогодні вже затверджено 30 проектів. На суму - 90 млн. доларів. Частину цих коштів на скорочення споживання енергоносіїв вже отримали Одеса, Харків, Дніпропетровськ, Донецьк та Львів.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи