Вифлиємський Вогонь Миру привезли до Львова



Вифлиємський Вогонь Миру привезли до Львова, — повідомили кореспондента „ОстроВ” в прес-службі Львівської міськради.

Сьогодні представники Львівської станиці національної скаутської організації «Пласт» урочисто передали Вифлиємський Вогонь Миру міському голові Львова Андрію Садовому.  

Естафету розповсюдження Вифлиємського вогню львівські пластуни перейняли на українсько-польському кордоні від польських харцерів. Відтак вогонь помандрує до кожної української домівки.

«Нам дуже приємно, що дорога Вифлиємського вогню розпочинається саме зі Львова, і що ми маємо честь нести цей вогонь по інших країнах світу – Латвія, Литва, Естонія, Молдова. Адже естафета Вифлиємського вогню – донести його до кожної домівки», — сказала  пластунка Ксенія Мединська.

Передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.

Ідея вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох Вифлиємський вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлиєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.




Статьи

Луганск
15.05.2024
10:14

"Секретная биолаборатория" из Рубежного перешла на новую модель работы в Киеве

Препаратами, с выпуска которых компания начала свою деятельность в 1991 году, были нитроглицерин и изосорбида динитрат - малотоннажные технологически сложные активные фармацевтические ингредиенты
Донецк Страна
14.05.2024
22:04

Неестественная смерть и искусственная жизнь органов власти оккупированных общин

"Прекращение Донецкого областного совета в связи с образованием областной военной администрации действующим законодательством не предусмотрено"
Мир
14.05.2024
08:55

«Прямого штурма Харькова, судя по всему, не предусмотрено». Российские СМИ об Украине

Во-первых, деньги воруются, это не секрет. Во-вторых, возведением сооружений занимаются либо инженерные войска, которых уже практически не осталось, либо частные организации. Последние часто связаны с городскими администрациями прифронтовых...
Все статьи