ЗСУ на Донеччині відновили кілька позицій - ОСУВ "Таврія"

Ситуація на лінії фронту в Донецькій області залишається напруженою як на Авдіївському, так і на Мар'їнському напрямках. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій у ефірі телемарафону 22 лютого..

Він зазначив, що російські війська не продовжують рух слідом за українським наступом, на напрямку тривають активні бойові зіткнення.

"Ситуація динамічна. І на Авдіївському, і на Мар'їнському напрямках наші воїни вчора відновили по кілька позицій, і саме на Авдіївському напрямку нашим військовим здалося або було взято в полон більше десятка російських окупантів", - розповів Лиховій.

Він уточнив, що найгарячішою точкою є мар'їнський напрямок.

"Я сказав би, що не потрібно концентруватися тільки на Авдіївському напрямку, тому що у нас гаряча точка ще одна - щонайменше на першому місці в нас Мар'їнський напрямок. За свіжими даними, сьогодні за добу, до 18:00, тільки на Мар'їнському напрямку, в районі населених пунктів Новомихайлівка і Побєда, ворог за підтримки авіації 31 раз намагався прорвати оборону наших військ", - зазначив він.

При цьому, зазначив Лиховій, бойові дії тривають і на Авдіївському напрямку.

"За сьогодні до 18:00 наші захисники відбили 7 атак ворога поблизу сіл Орлівка, Сєверне Первомайське та Невельське. При цьому якщо говорити про минулу добу, то варто зазначити, що з усієї операційної зони ОСУВ "Таврія" саме на Донеччину, тобто авдіївський та мар'їнський напрямки, припадає абсолютна більшість авіаційних, артилерійських ударів і ударів дронами-камікадзе", - розповів речник.

Як повідомлялося, ЗСУ продовжують контролювати ситуацію в Кринках на Херсонщині. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті