Влада Прикарпаття отримає кредит на реалізацію енергоощадних заходів у 5 школах і 4 дитсадках

Влада Івано-Франківська планує отримати кредит на реалізацію енергоощадних заходів у 5 школах і 4 дитсадках, - повідомляють «Паралелі».

Керівництво  Івано-Франківська планує отримати кредит від Nefco (Nordic Environment Finance Corporation - Північна екологічна фінансова корпорація) в сумі 3 млн. грн. на реалізацію енергоощадних заходів у 5 школах і 4 дитячих садочках. Як повідомив радник міського голови Михайло Коник, кредит місто розраховує отримати на пільгових умовах - під 3% річних у гривнях. За ці кошти планують реалізувати заходи зі зменшення споживання теплової енергії з одночасним покращенням умов перебування в зазначених освітніх закладах.

Місто вже підготувало бізнес-план цього проекту. Його розробку фінансував українсько-німецький проект GTZ «Енергоефективність у будівлях», у впровадженні якого з листопада 2008 р. бере участь Івано-Франківськ.

Довідка

Nefco (Північна екологічна фінансова корпорація) є багатосторонньою неприбутковою фінансовою установою спеціального призначення, що утворена урядами п'ятьох північних країн (Данії, Фінляндії, Ісландії, Норвегії та Швеції) з метою покращення екологічної ситуації у Східній Європі.

13 Жовтня 2010, 0:41

Статьи

Мир
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Украине практически никому не нужен». Российские СМИ об Украине

Китай прямо заинтересован в том, чтобы война длилась как можно дольше, поскольку это гарантирует санкционную блокаду России со стороны Запада, что делает Поднебесную едва ли не единственным безальтернативным рынком сбыта российского сырья.
Луганск
20.05.2024
14:53

Почему опыт психиатров Луганщины изучают коллеги из стран НАТО

...После войны в Украине будет около 5 миллионов комбатантов, которые будут нуждаться в услугах по психиатрии и психосоциальной поддержке.
Донбасс
19.05.2024
18:44

"Единая Россия" в Луганске заставила школьников собирать мусор. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса хвалили местные власти и сами себя. Получалось не очень. Иногда приходилось манипулировать заголовками и делать вид, что "все идет по плану". "Большой брат" тоже вставлял свои пять копеек, пытаясь...
Все статьи