Влада Львівщини відхрещується від тиску на підприємців за допомогою фонду „Гарант”

Голова Львівської ОДА Василь Горбаль назвав провокацією інформацію про те, що львівських підприємців змушують надавати „добровільні” пожертви Всеукраїнському благодійному фонду «Гарант», — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської ОДА. 

«Я думаю, що ця інформація — провокація тих політичних сил, які намагаються у будь-який спосіб дискредитувати нинішню владу. Менше з тим, я дав відповідні доручення, і наразі ця інформація ретельно аналізується. Якщо викладені у матеріалах журналістів факти підтвердяться – усі причетні будуть суворо покарані», — сказав він. 

Водночас голова ЛОДА дав доручення обласній прокуратурі та управлінню СБУ у Львівській області перевірити інформацію щодо вимагання коштів з підприємців у вигляді перерахунку благодійних внесків на рахунки благодійного фонду «Гарант». 

Нагадаємо, що за інформацією ЛОО ВО „Батьківщина”, листи від Всеукраїнського благодійного фонду «Гарант» переважно надходять до львівських підприємств, які виконують державні замовлення і отримують гроші через Держказначейство, а також тим, кому держава повинна компенсувати ПДВ.

У ЛОО ВО „Батьківщина” стверджують, що тим підприємцям, як  не заплатили «добровільні внески», Держказначейство блокує перерахування коштів. 

Статьи

Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Все статьи