Від Львова до кордону з Польщею збудують вузьку „євро” колію



Кабмін підтримав будівництво євроколії від Польщі до Львова вартістю 500 млн євро, - повідомляє "Zaxid.net".

Проект будівництва вузької колії від кордону з Польщею до Львова підтримав Кабінет Міністрів України. Відповідне доручення прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко з проханням подати пропозиції по обґрунтуванню проекту надійшло міністру транспорту Йосипу Вінському, міністру економіки Богдану Данилишину і голові Львівської ОДА Миколі Кмітю.

"Згідно з цим дорученням, "Євроколію" може бути включено до переліку пріоритетних проектів на рівні держави. Для міста включення проекту до переліку пріоритетних дозволить отримати доступ до ресурсів, які виділяться у рамках стратегії партнерства і добросусідства Європейської комісії та України. Частину з цієї суми можна буде отримати і спрямувати та розробку кошторисної документації та розробку техніко-економічного обґрунтування проекту, що є передумовою для залучення фінансування для реалізації та будівництва самої колії", - зауважив начальник управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергій Кіраль.

Нагадаємо, що проект "Євроколія" передбачає будівництво вузької колії європейського стандарту шириною 1435 мм від кордону з Польщею до Львова. Загальна протяжність колії - близько 85 км. Вартість проекту - понад 500 млн євро.

Євроколія - це швидкий зв'язок мешканців Львова з Європою. Якщо місто забезпечить можливість комфортного доїзду туристів до міста, це значно пришвидшить розвиток туристичної інфраструктури в регіоні.

Нагадаємо, що 3 жовтня Львів вже досягнув політичної підтримки Єврокомісією проекту вузької колії.

"Єврокомісія висловлює свою повну підтримку у проекті "Євроколія". Ми зацікавлені в його повній та успішній реалізації", - зазначив заступник генерального директора генерального директорату з питань енергозбереження та транспорту Єврокомісії Золтан Казацай.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи