Ведучій "першого республіканського каналу днр" Фроловій повідомлено про підозру - прокуратура

Ведучій так званого "першого республіканського каналу днр", яка схвалювала обстріли росіянами населених пунктів України, повідомлено про підозру. Про це повідомляє у Телеграм Донецька обласна прокуратура.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жінці заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними Інституту масової інформації, мова йде про громаданяку України та мешканку Донецька Наталію Фролову.

Як зазначають у прокуратурі, с серпні 2023 року вона почала співпрацювати з "адміністрацією" захопленого російськими загарбниками міста. Підтримуючи тези кремлівських пропагандистів, жінка обійняла псевдопосаду кореспондента «першого республіканського каналу днр».

"Під час телеефірів, покликаних начебто спростовувати неправдиві відомості щодо проведення «сво», так звана журналістка упродовж півроку сама розповсюджувала фейкові новини. Вона висвітлювала актуальні події, що відбувались в Україні, крізь призму російських наративів. При цьому телеведуча повсякчас виправдовувала атаки загарбників на мирні міста та паралельно звинувачувала наших оборонців в обстрілах окупованих територій. Зокрема, вона схвалювала обстріл окупантами "Драматичного театру" у м. Чернігові, де постраждало цивільне населення.

Крім того, співробітниця підконтрольного росіянам медіаресурсу доносила до глядацької аудиторії навмисно викривлені за змістом сюжети про мобілізаційні заходи, що тривають на території нашої держави. Умисно маніпулюючи свідомістю людей, «кореспондентка» подавала дії ворога виключно в позитивному вигляді з метою легітимізації його в очах населення.

Досудове розслідування проводиться ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.  

Нагадаємо, раніше СБУ скерувала до суду 12 кримінальних проваджень проти "донецьких" журналістів-колаборантів

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті