Вандали спиляли пам’ятний хрест воїнам-афганцям у Львові



Вандали спиляли пам’ятний хрест воїнам-афганцям у Львові вчора, 24 серпня, — повідомляє ЗІК.  

«Сторож КП «Парк «Знесіння», коли обходив територію, побачив, що хрест підпиляний. Він повідомив керівництво парку. Відразу повідомили нам. Коли виїхав на місце мій заступник, він ще бачив, що хрест стояв. Коли він піднявся на гору, від пориву вітру хрест впав на землю», — сказав голова Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Михайло Магеровський.  

Про інцидент відразу повідомили міліцію та органи влади. «Була увечері слідчо-оперативна група, яка все задокументувала. Маємо надію, що вони знайдуть вандалів. Можна не розуміти афганців, але піднімати руку на хрест – християнську святиню – це ненормально. Я не вважаю таких людей людьми. Також повідомили начальника управління внутрішньої політики Львівської ОДА, Львівську міськраду», — сказав Михайло Магеровський. 

Голова Львівської обласної організації Української спілки ветеранів припускає, що акт вандалізму могли вчинити мисливці за металом. «Найперше це могли зробити мисливці за металом. Адже хрест виготовлений з труби з нержавіючої сталі. Його висота близько 5 м. Друге — це може бути пов’язано з тим, що йдуть вибори, і хтось хоче мати на цьому якийсь піар», — сказав він. 

Воїни-афганці планують відновити хрест.




Статьи

Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Все статьи