В Тернополі відкрили каналізаційну станцію вартістю у понад півмільйона

В Тернополі відкрили  реконструйовану каналізаційно-насосну станцію №5. За словами директора КП «Тернопільводоканал» Володимира Кузьми, каналізаційна насосна станція №5 (КНС-5) експлуатується з 1969 року. До неї надходять каналізаційні стоки з частин мікрорайону «Східний», бульвару Данила Галицького, вулиць Лесі Українки та Степана Бандери.

Як повідомили «ОстроВ» в КП «Тернопільводоканал». зважаючи на аварійний стан каналізаційної насосної станції, міське керівництво спільно з колективом КП «Тернопільводоканал» прийняло рішення про її комплексну реконструкцію. Тривала вона близько трьох років.

Роботи розпочали з оновлення огорожі, оскільки КНС-5 розташована в парковій зоні. Відтак було здійснено капітальний ремонт будівлі станції з врахуванням сучасних вимог до такого виду об’єктів, встановлено автоматичну систему управління насосними агрегатами (АСУ). Результат стало понад 20 відсотків економії електроенергії, скорочення кількості обслуговуючого персоналу до двох одиниць вдень та однієї вночі, що обумовило зменшення навантаження на тариф, надійність роботи станції та зростання якості послуг.

Загальна вартість робіт з комплексної реконструкції КНС-5 і придбаного обладнання становить понад 600 тис. грн. Фінансування здійснювалося з двох джерел: спеціального фонду міського бюджету та власних коштів КП «Тернопільводоканал».

Статьи

Донецк
22.05.2024
09:56

Полная «белочка». Донецкий дневник

Зато в каждой подворотне бывшей культурной столицы открываются вино-водочные магазины. И названия у всех красноречивые – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» и мое самое любимое – «Белочка».
Мир
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Украине практически никому не нужен». Российские СМИ об Украине

Китай прямо заинтересован в том, чтобы война длилась как можно дольше, поскольку это гарантирует санкционную блокаду России со стороны Запада, что делает Поднебесную едва ли не единственным безальтернативным рынком сбыта российского сырья.
Луганск
20.05.2024
14:53

Почему опыт психиатров Луганщины изучают коллеги из стран НАТО

...После войны в Украине будет около 5 миллионов комбатантов, которые будут нуждаться в услугах по психиатрии и психосоциальной поддержке.
Все статьи