У росії замерзає Ростов: понад 130 багатоквартирних будинків, школи та дитсадки залишилися без опалення

Через комунальну аварію без тепла залишилися понад 130 будинків у Ростові-на-Дону в РФ. Про це з посиланням на міністра ЖКГ Ростовської області Сергія Сізікова пише Телеграм-канал "The Moscow Times" 1 лютого.

"У Ростові-на-Дону сталася аварія на теплотрасі, без тепла залишилися 136 багатоквартирних будинків, три школи, одна гімназія і чотири дитячих садки", - ідеться в повідомленні.

Зазначають, що в цей час у Ростові-на-Дону 4 градуси морозу.

"Крім цього, у четвер вимикали водопостачання у трьох районах Новошахтинська", - ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що останнім часом аварії в Ростовській області відбуваються щодня. Загалом по області через обриви проводів унаслідок негоди світла і тепла не було у 150 тисяч осіб - їм довелося обігріватися власними силами за допомогою теплових гармат і генераторів. Минулої весни влада регіону говорила, що Ростов став першим у країні містом, яке отримало пільговий кредит у 3 млрд рублів на модернізацію теплових мереж, зношеність яких рік тому становила понад 60%. 

"Масові відключення тепла і води на тлі різкого похолодання почали відбуватися в регіонах Росії із середини грудня. За даними комітету Держдуми з будівництва та ЖКГ, протягом перших двох тижнів 2024 року в країні було зафіксовано приблизно 2500 таких інцидентів. Мінбуд повідомляв про 4382 події з 30 грудня 2023 року до 22 січня 2024 року. За підрахунками віцепрем'єра Марата Хуснулліна, для наведення порядку в цій царині знадобиться приблизно 4,5 трлн рублів. У 2023 році з федерального бюджету на сферу ЖКГ виділено тільки 415,8 млрд рублів", - сказано також у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що три райони Москви залишилися без електрики та опалення в 25-градусний мороз.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті