У російській Держдумі вигадали, як погнати солдатів-строковиків на "миротворчі операції"

Російська Держдума 4 квітня схвалила у першому читанні законопроект про участь у миротворчих операціях не лише військовослужбовців-контрактників, а й солдатів-строковиків. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що законопроект у лютому підготувало міністерство оборони. Якщо проект буде прийнято як закон, то сили, що беруть участь у миротворчих операціях, формуватимуться "на добровільній основі" контрактниками та строковиками, які пройшли спеціальну підготовку.

В даний час російські збройні сили беруть участь у миротворчій місії в самопроголошеному Нагірному Карабаху (близько двох тисяч солдатів і офіцерів і сотні одиниць техніки), а також російські військові зі статусом миротворців розміщені в самопроголошеному Придністров'ї (440 військовослужбовців). У Карабаху російські сили розміщені терміном на п'ять років відповідно до тристоронньої домовленості з Вірменією та Азербайджаном. Влада Молдови, у свою чергу, наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я.

Після розпаду СРСР росія на правах держави-правонаступника продовжила участь у низці місій ООН з підтримки миру. Також є миротворчий контингент ОДКБ.

Російська влада обіцяла, що військовослужбовці-строковики не залучатимуться до так званої спеціальної військової операції, як офіційна Москва називає війну в Україні. Цю "операцію" російська влада миротворчою не називає.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті