В окупованій Макіївці "накрило" відразу 30 "елітних" російських спецпризначенців - ЗМІ

У тимчасово окупованій Макіївці Донецької області загинули понад 30 "особливих військових" РФ, унаслідок чого в російському генштабі скаржаться на зрадників і диверсантів. Про це повідомляє Телеграм-канал "Кремлівська табакерка".  

За даними трьох джерел видання в російському генштабі та серед військових, які перебувають на Донбасі, загибель військових РФ сталася в Макіївці в четвер, 21 грудня, але про її наслідки стало відомо тільки зараз. 

"Українці тоді завдали удару по Макіївці (про нього було відомо, зокрема, повідомлялося про пошкодження газопроводу). Але противник, на жаль, поцілив не тільки по газопроводу", - сказав співрозмовник видання.

За його словами, "було накрито і тимчасову розташовуваність" російських військових. Загинули, за попередніми даними, 34 людини. Точну цифру встановити складно, оскільки тіла деяких загиблих просто згоріли. Ще 11 осіб поранено.

"Це були особливі військові. Дуже особливі. Досі складно усвідомити, наскільки це страшна втрата для всієї Росії", - заявив співрозмовник видання в російському генштабі. 

"Там загинули спецпризначенці, які пройшли специфічну підготовку. Вони мали працювати на різних напрямках фронту, наводити страх на ворога. Але не встигли", - заявило джерело.  

За його словами, серед загиблих були "кілька досвідчених інструкторів і багато елітних спецпризначенців", загибель яких - величезна втрата для російської армії.

"Зазвичай такі військові не збираються разом. Їх звезли в одну располагу, щоб дати завдання і скоординувати роботу. І саме в цей момент ворог вдарив. Просто жах", - також розповіло джерело.

Представник російського генштабу заявив, що не знає, "чи навів хтось ракети і снаряди на "особливих військових", чи так співпало. Водночас він закликав силовиків "активніше боротися зі зрадниками і диверсантами в ДНР", через яких у російської армії "зараз дуже великі проблеми".

Як повідомлялося, російські мобілізовані, які вижили під час удару по ПТУ в Макіївці в ніч на 1 січня, скаржаться, що "нікому не потрібні".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті