В Івано-Франківську проходить Європейський тиждень імунізації

З 20 по 26 квітня в лікувально-профілактичних закладах міста Івано-Франківська проходить Європейський тиждень імунізації „Попередити. Захистити. Щепити”, - повідомляє кореспонден "Острова".

Україна вперше бере участь в Європейському тижні імунізації. З метою забезпечення здорового старту життя кожної дитини, безпеки життєдіяльності населення, підвищення обізнаності громадськості про імунопрофілактику, МОЗ України затвердив план заходів до Європейського тижня імунізації.
Окрім того, передбачено організацію в медичних навчальних закладах різних рівнів акредитації низки навчальних семінарів щодо популяризації щеплень. У ЗМІ буде висвітлено порівняльний аналіз переваг та загроз вакцинопрофілактики, проведення тематичних „круглих столів”. Популяризація вакцинопрофілактики має довести до відома громадськості, що імунізація є досить ефективним з економічної точки зору способом профілактики смертності та інвалідності у порівнянні із затратами на лікування. Вона є життєво важливою для будь-якої дитини, саме тому необхідно кожній дитині забезпечити рівні можливості бути здоровою.
Довідка
Цей щорічний захід було започатковано в 2005 році в дев'яти країнах. Європейський тиждень імунізації являє собою ініціативу, спрямовану на підвищення рівня інформованості та знань про керовані інфекції, переваги імунізації. Координатором цього заходу є Європейське регіональне бюро ВООЗ. У 2007 році в Тижні імунізації взяли участь близько 20 країн, у 2008 році – 32 із 53 держав-членів Європейського регіону ВООЗ.

Статьи

Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Все статьи