У Німеччині з'ясували, чому з 840 тис українських біженців працездатного віку працюють лише 170 тисяч

У ФРН із 840 тисяч біженців з України працездатного віку працюють лише 170 тисяч. Про це повідомляє Телеграм-канал "DW Главное" з посиланням на Федеральне агентство з праці.

В агентстві визнали, що програма Job-Turbo, покликана прискорити інтеграцію українських біженців на ринку праці в Німеччині, за три місяці після запровадження не призвела до відчутних успіхів.

Частка українок, які в січні нинішнього року знайшли роботу (1,2%), виявилася навіть нижчою за торішні 1,7%. Серед українських біженців чоловічої статі цей показник скоротився з 3,4% у січні 2023-го до 2,4% у січні нинішнього року, ідеться у звіті агентства.

Причиною такої ситуації уповноважений з реалізації програми Даніель Терценбах назвав несприятливу кон'юнктуру, яка ускладнює працевлаштування. Ще один фактор - 68% біженців з України - жінки, "кожна третя з них - з дітьми, організувати догляд за якими дуже важко".

"Тому інтеграція жінок на ринку праці проходить набагато важче, ніж у чоловіків", - стверджує представник Федерального агентства з праці.

Як повідомлялося, Німеччина не буде висилати українських чоловіків призовного віку.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті