В Чернівецькій області встановлюють відновлювані джерела енергії



Міні-ГЕС, вітряки і ріпак мають забезпечити енергоносіями Чернівецьку область, - повідомляє «ЗІК».

У Чернівецькій області задля енергозбереження перероблятимуть відходи деревини на брикети та пелети, будуватимуть міні-гідроелектростанції та вітроенергетичні установки і збільшать площі під посіви ріпаку для виробництва біодизельного пального.

Зокрема, щорічні відходи від основної рубки та деревообробки становлять 0,45 млн куб.м, а внутрішній ринок використання відходів деревини взагалі не сформовано.

Що ж стосується гідроенергетичного потенціалу малих річок, то він становить 210,7 МВт. Зокрема, вже зараз є можливість для відновлення малих гідроелектростанцій у Глибоцькому (річка Сірет) та Вижницькому (річка Черемош) районах та будівництва нових – у Сторожинецькому, Вижницькому та Путильському районах.

Для збільшення площ під ріпак ОДА має намір використати понад 4 тис. га придорожніх смуг.

Перспективними для будівництва вітроенергетичних установок є населені пункти Путильського району, зокрема, хутір Памір – до 10 МВт, хутір Голега (полонина Плоска) – до 10 МВт, хутір Яси – до 3 МВт, хутір Греблено – до 1,5 МВт, хутір Рижа – до 1,5 МВт.

Статьи

Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Все статьи