У здравницях Прикарпаття першу зміну «проходять» понад півтисячі дітей



Вчора, 1 червня, 510 дітей з Івано-Франківщини, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, відправлено в оздоровчі заклади області. Перша зміна триватиме до 21 червня. До Міжнародного дитячого центру «Артек» (АР Крим) на VI тематичну зміну «Артек» – назавжди!» скеровано 227 юних прикарпатців, 100 з яких – мешканці міста Калуша, сіл Кропивник і Сівка-Калуська Калуського району, що оголошені зоною надзвичайної екологічної ситуації, - повідомляє "ЗІК".

Зокрема, по 100 прикарпатських дітей відпочиватимуть за кошти обласного бюджету у лікувально-оздоровчих комплексах «Прикарпатські зорі», що у селі Слобода Коломийського району, «Перлина Придністров’я» (село Михальче Городенківського району), «Карпатські зорі» (м.Косів), «Верховина», (селище Верховина) та «Романтик», що у місті Скадовську Херсонської області.

31 травня на V тематичну зміну «Приятелі дітей» до Українського дитячого центру «Молода гвардія» (м.Одеса) направлено 98 прикарпатських дітей, 50 з яких проживають у калуській зоні надзвичайної екологічної ситуації, 10 є переможцями обласного фестивалю «Повір у себе!», 18 – учасниками конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини».

Загалом, у поточному році до дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія» з Прикарпаття направлено 1 168 дітей, 610 з яких проживають на Калущині.

Довідка

Для 610 дітей Івано-Франківщини безоплатні путівки надало Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту; Міністерство транспорту та зв’язку України забезпечило безкоштовним перевезенням дітей пільгових категорій, супроводжуючих їх осіб до місць оздоровлення та у зворотному напрямку.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи