У Тернополі – дефіцит бланків на паспорти громадянина України



Паспорт громадянина України у Тернополі знову в дефіциті. Люди місяцями не можуть отримати цього документа, - повідомляє «ЗІК».


Через відсутність паспорта мешканці Тернопільщини також не можуть виїхати за кордон, отримати кредит у банку, а багатьох школярів не допускають до тестування. Відсутність бланків паспортів підтверджує і начальник сектору громадянства та реєстрації фізичних осіб Тернопільського міськвідділу внутрішніх справ Людмила Лужняк. «Практично з вересня бланки на паспорти стали справжнім дефіцитом, – сказала Людмила Лужняк. – Пріоритет у видачі паспортів надавали 16-річним мешканцям краю, які вперше отримували посвідчення особи. Проте для тестування паспорт зараз не є обов’язковим, достатньо свідоцтва про народження та довідки зі школи. Але ж не слід забувати про жінок, котрі щойно одружилися й чекають дитину, аби вони могли вчасно отримати матеріальну допомогу».

Проблеми з друком паспортів виникають штучно, припускають працівники відділу громадянства та реєстрації фізичних осіб. Їх можна вирішити дуже просто, необхідно лише погасити борги підприємству, що випускає необхідні документи.

Як нещодавно повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, завдяки домовленостям із Міністерством фінансів уже надійшли кошти для виготовлення бланкової паспортної продукції, тож до виборів усі громадяни, яким необхідно отримати паспорт у зв’язку із набуттям 16-річного віку, або необхідністю внесення змін до нього, будуть паспортизовані.

З нетерпінням очікують надходження бланків і тернопільські паспортисти.

Статьи

Мир
26.07.2024
14:06

Действие санкций и ирония войны. Западные медиа об Украине

Российские оборонные заводы уже работают на своей максимальной мощности, безработица критически сократилась – то есть, у этой экономики заканчиваются резервы. Как результат, зарплаты падают, рубль слабеет, стоимость импорта растет, как растет и...
Мир
25.07.2024
10:52

Беларусь и санкции: на коротком поводке

Лукашенко  в феврале 2022 г. сделал свою страну соучастницей военных преступлений и фигурантом международных санкций. Но, в отличие от россии, экономика Беларуси под их действием не  только не ломается, но даже демонстрирует завидный рост...
Мир
24.07.2024
10:57

«Политическая элита в Киеве начинает проходить все стадии теории принятия неизбежного». Российские СМИ об Украине

Готовностью к обсуждению, в том числе китайской мирной инициативы, киевские власти решили продемонстрировать, когда стало понятно, что они теряют своего давнего покровителя в лице президента США Джозефа Байдена.
Все статьи