У Львові займуться реабілітацією дітей з сімей алкоголіків

У Львові дітей вчитимуть, як поводитися з батьками-алкоголіками, - повідомляє «ЗІК».

 

28-30 листопада у Львові за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради відбудеться науково-практичний семінар на тему: «Методика праці з дітьми, в сім’ях яких є проблема алкогольного узалежнення», який випускники Українського католицького університету, - повідомила сьогодні, 28 листопада, прес-служба Львівської міськради.

 

Алкоголізм шкодить не лише залежній від алкоголю особі, а й негативно впливає на психосоціальний стан найближчих до алкоголіка осіб – чоловіка чи жінки та дітей. Цей феномен у науковій літературі називають «співузалежненням».

 

За кордом для соціальної та психологічної реабілітації співузалежнених дітей проведяться соціо-терапевтичні світлиці і табори, де ці діти мають можливість перебувати в іншому середовищі, ніж те, до якого звикли вдома.

 

Оскільки на Україні такої практики поки-що нема, методикою організації та принципами функціонування соціо-терапевтичних світлиць і таборів з учасниками семінару поділиться Малгожата Рибацка, яка вже впродовж багатьох років організовує їх у Польщі.

 

У цих світлицях і таборах діти зможуть засвоїти нові принципи співпраці у спільноті, вчаться нових форм міжособової поведінки, пробують себе у нових соціальних ролях. За допомогою особливих принципів відносин у такому таборі діти проходять свого роду реабілітацію, засвоюють суспільно-прийнятні форми поведінки, знаходять групу підтримки, мають більше шансів свідомо керувати власною поведінкою.

 

Аудиторією семінару стануть 50 осіб, які працюватимуть у соціальній сфері – з дітьми, в сім’ях яких є залежні від алкоголю.

Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи