У Львові дві російськомовні школи об’єднають в одну



Дві середні школи у центрі Львова – СЗШ №35 та СЗШ №6 із російською мовою навчання – вирішено реорганізувати шляхом об’єднання, - повідомляє „ЗІК”.

Це записано першим пунктом в розділі «Основні завдання освіти на 2009 рік» у звіті про роботу в 2008 році департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Реорганізація також зачепить об’єднання СЗШ №16 та вечірню СЗШ №3 у профільну школу, СЗШ №20 та Будинок школяра Шевченківського району у НВО «загально-освітня середня школа-позашкільний навчальний заклад» з поглибленим вивченням предметів художньо-естетичного циклу, СЗШ 1-2 ст. «Школа радості» у НВК «школа 1-2 ст. – садок «Школа радості». Хочеться сподіватися, що така реорганізація має під собою достатні підстави, а не такі, як у випадку із бібліотекою на вул. Лінкольна, де на приміщення книгозбірні накинула оком Рахункова палата. Однак у випадку із об’єднанням російських шкіл слід бути готовим до того, що резонанс може спричинити певні політичні спекуляції.

Серед інших планів відділу освіти ЛМР – відкрити 22 дошкільні групи, створити 6 ресурсних центрів профільного навчання, забезпечитиоступне середовище для дітей з особливими потребами у СЗШ №95, придбати 6 кабінетів фізики, хімії та біології, доукомплектувати комп’ютерами 30 шкіл, відремонтувати 4 басейни, замінити вікна в 14 школах та завершити централізацію бухгалтерій установ освіти.

Однак грошей у цій галузі заледве вистачає тільки на заробітну платню, додаткові обов’язкові виплати (не кажучи вже про оздоровчі тощо) робити нема з чого.

Статьи

Страна
18.05.2024
13:54

Увольнение за "связи" с людьми в оккупации: Зеленский не поддержал идею нардепов

Если раньше о его "связях" с родственниками, которые проживают в оккупации, знали только близкие друзья, то теперь он обязан об этом сообщить своему руководству. В противном случае – его могут уволить.
Луганск
17.05.2024
10:41

«Умные люди хранят свое мнение при себе». Луганский дневник

Если ты живешь по правилам, не пытаясь нарушать их, ты будешь жить нормально. Просто нормально. Может быть, плохо, а может быть, хорошо, но ты будешь жить. Если же ты замахнулся своим маленьким кулачком на систему, ты тоже будешь жить, но жить плохо.
Страна
16.05.2024
14:18

От идей к конкретным проектам: войне не удалось остановить бизнес Днепропетровщины

Прифронтовая Днепропетровская область вошла в тройку лидеров среди регионов по количеству новых бизнесов. За первый квартал 2024 года в области открыто почти 7 тысяч ФЛП. В то же время, за четыре месяца у региона есть экономические потери: здесь...
Все статьи