У Львові дві російськомовні школи об’єднають в одну



Дві середні школи у центрі Львова – СЗШ №35 та СЗШ №6 із російською мовою навчання – вирішено реорганізувати шляхом об’єднання, - повідомляє „ЗІК”.

Це записано першим пунктом в розділі «Основні завдання освіти на 2009 рік» у звіті про роботу в 2008 році департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Реорганізація також зачепить об’єднання СЗШ №16 та вечірню СЗШ №3 у профільну школу, СЗШ №20 та Будинок школяра Шевченківського району у НВО «загально-освітня середня школа-позашкільний навчальний заклад» з поглибленим вивченням предметів художньо-естетичного циклу, СЗШ 1-2 ст. «Школа радості» у НВК «школа 1-2 ст. – садок «Школа радості». Хочеться сподіватися, що така реорганізація має під собою достатні підстави, а не такі, як у випадку із бібліотекою на вул. Лінкольна, де на приміщення книгозбірні накинула оком Рахункова палата. Однак у випадку із об’єднанням російських шкіл слід бути готовим до того, що резонанс може спричинити певні політичні спекуляції.

Серед інших планів відділу освіти ЛМР – відкрити 22 дошкільні групи, створити 6 ресурсних центрів профільного навчання, забезпечитиоступне середовище для дітей з особливими потребами у СЗШ №95, придбати 6 кабінетів фізики, хімії та біології, доукомплектувати комп’ютерами 30 шкіл, відремонтувати 4 басейни, замінити вікна в 14 школах та завершити централізацію бухгалтерій установ освіти.

Однак грошей у цій галузі заледве вистачає тільки на заробітну платню, додаткові обов’язкові виплати (не кажучи вже про оздоровчі тощо) робити нема з чого.

Статьи

Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Все статьи