У Байдена заявили, що українці мають вірити в США, оскільки США "вірять в Україну"

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон вірить у перемогу України у війні з росією, і запевнив, що американська сторона продовжить надавати оборонну допомогу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг Саллівана з керівником Офісу президента України Андрієм Єрмаком 20 березня.

Американський чиновник зазначив, що "тут сьогодні, щоб сказати, що ми віримо у вас".

"Ми віримо, що ви переможете. Ми віримо, що ви збудуєте світліше майбутнє для українського народу, сильнішу демократію, стійку та безпечну країну, яка зможе відбити майбутню агресію, і ми збираємося бути вашим партнером на кожному етапі шляху. Я також тут, щоб сказати, що ви повинні вірити у Сполучені Штати", - наголосив Салліван.

Також представник Білого дому визнав, що в Україні виникає багато питань у зв'язку з тим, що пакет допомоги досі не був схвалений Конгресом. Разом з тим він запевнив, що "ми це зробимо".

"Ми забезпечимо цю допомогу Україні", - сказав радник Байдена.

Нагадаємо, Нідерланди надають новий пакет військової допомоги Україні на боєприпаси для літаків F-16

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті