Цьогоріч на Івано-Франківщині збудують 6 шкіл, ще 6 - відновлять

На Івано-Франківщині цьогоріч заплановано збудувати 6 навчальних закладів, ще 6 – відновити та 2 школи – реорганізувати. Про це сьогодні, 16 березня, на прес-конференції заявила начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Зінаїда Болюк, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

«В цьому році заплановано збудувати 6 навчальних закладів, стільки ж відновити і 2 - реорганізувати», - зазначила З. Болюк.

За її словами, сьогодні динаміка дошкільної освіти в області залишається позитивною.

В держбюджеті на фінансування освітянської галузі Прикарпаття закладено 2 млн. 100 тис. грн. для придбання шкільних автобусів. За ці кошти область зможе закупити 7 автобусів для перевезення школярів та вчителів.  Зазначимо, що цього року по одному шкільному автобусу отримали три райони: Галицький, Верховинський та Косівський.

Крім того, 4 млн. 107 тис. грн. планується освоїти на комп'ютеризацію шкіл. За словами З. Болюк, виділення таких коштів дозволить придбати 100 комп'ютерних комплектів.

Також планується відкрити спеціалізовані класи для дітей з вадами розвитку.

Довідка

На Прикарпатті 22 ПТУ, 8 з яких - ВПТУ, 7 - професійних ліцеїв, 5 професійно-технічних училищ, 1 - Центр професійно-технічної освіти та Коломийський навчальний центр №41 (с. Товмачик). 5 ПТНЗ фінансуються з державного бюджету, 16 – з обласного.




Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи