Третина дітей не зможуть піти до дитсадків через брак місць в Івано-Франківську

За підрахунками «ГК», принаймні третина маленьких франківчан у вересні не зможе піти у дитячий садочок через брак місць, - повідомляє "Галицький кореспондент".

Щоби встигнути «стати на чергу», батьки поспішають записати своїх малюків у дитсадок задовго до офіційного набору. Вони скаржаться, що за прийом дитини у дошкільний заклад з них вимагають чималі «благодійні внески».

Зараз на обліку міськвно 1500 дітей 2007-го року народження, які збираються піти в садок у вересні. Але на 100 місць у Івано-Франківську претендує 139 дітей, відтак щонайменше третина діток до дошкільних закладів не потрапить. Причиною цьому, перш за все, є швидке зростання народжуваності. Особливо плодовитим виявився 2007 рік, коли батькам почали видавати державну допомогу на дітей.

Всього у місті працюють 27 дитячих садочків та 5 шкіл-садків із дошкільними групами, які охоплюють лише 77% дітей дошкільного віку. Садочків відчутно бракує, але будувати нові влада не поспішає.

Статьи

Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Все статьи