ТОП-10 найдорожчих факультетів (спеціальностей) Івано-Франківська

Десятка найдорожчих факультетів (спеціальностей) Івано-Франківська, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Освіта – річ не дешева, а івано-франківці люди не бідні, тому сміливо йдуть самі та ведуть своїх чад до омріяного диплома. Наші журналісти вже робили короткі екскурси щодо вартості навчання в окремих вишах Прикарпаття. Тепер настав час підбити підсумки наших досліджень і скласти рейтинг найдорожчих факультетів (спеціальностей) в університетах та інститутах Івано-Франківська.

Так вже сталося, що ТОП-10 найдорожчих спеціальностей ділять між собою два державних виші – Прикарпатський національний університет ім. Василя Стефаника та Івано-Франківський національний медичний університет.  

Отже на останньому місці найдорожчої десятки: спеціальності  «маркетинг», «фінанси і кредит», «облік та аудит» та «менеджмент організацій» економічного факультету, вартість навчання на якому в 2011 – 2012 навчальному році становитиме 10655 гривень на рік.

Дев’ята позиція – за Інститутом туризму ПНУ, де за право здобути освіту за спеціальностями «туризм» та «готельно-ресторанна справа» слід викласти 10795 гривень на рік.

На восьмому місці – спеціальність «Англійська мова і література» факультету іноземних мов того ж закладу, де вартість навчання становить 11085 гривень на рік.

Сьоме місце з показником вартості 11390 гривень на рік впевнено тримає спеціальність «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» економічного факультету ПНУ.

Шосте - Юридичний інститут Прикарпатського університету де за право навчатись за спеціальністю «правознавство» в рік необхідно віддати 12320 гривень.

Першу п’ятірку топ-десятки замикає спеціальність «Міжнародні відносини», яку за 12555 гривень в рік вам викладатимуть в Інституті історії і політології ПНУ.

Перші ж чотири місця поділили між собою факультети Івано-Франківського національного медичного університету які вишикувались в рейтингу у наступному порядку:

Четверте місце - «Педіатрія» - вартість навчання 12,9 тисяч гривень на рік.
Третє - «Фармація» - 13 тисяч гривень на рік.

Друге - «Лікувальна справа» - 15,5 тисяч гривень на рік.

В свою чергу беззаперечним лідером рейтингу ТОП-10 найдорожчих факультетів (спеціальностей) вишів Івано-Франківська залишається стоматологічний факультет Івано-Франківського національного медичного університету.

Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи