Тернопільщина вживає додаткових протиепідемічних заходів



Тернопільщина  вживає додаткових протиепідемічних заходів.Голова ОДА Юрій Чижмарь підписав розпорядження „Про додаткові протиепідемічні заходи”, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільсбкої облдержадміністрації.

Головному управлінню охорони здоров'я облдержадміністрації доручено затвердити єдиний перелік закладів охорони здоров’я з незнижуваним запасом лікарських засобів проти грипу та гострих респіраторних захворювань, зокрема лікарського засобу „Таміфлю”.

Заклади охорони здоров’я, в першу чергу відділення реанімації, будуть забезпечені установками для генерування медичного кисню і системами для його подачі, а також відповідним медичним обладнанням.

У межах бюджетних призначень продовжуватиметься закупівля лікарських засобів проти грипу та гострих респіраторних захворювань безпосередньо у виробників за спеціальними ціновими пропозиціями, що запроваджуються у зв’язку з поширенням пандемічного грипу.

Юрій Чижмарь доручив управлінню освіти і науки облдержадміністрації вжити вичерпних заходів для забезпечення функціонування в загальноосвітніх та вищих навчальних закладах медичних пунктів та амбулаторій з метою здійснення належного контролю за станом здоров’я учнів та студентів.

Статьи

Мир
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Украине практически никому не нужен». Российские СМИ об Украине

Китай прямо заинтересован в том, чтобы война длилась как можно дольше, поскольку это гарантирует санкционную блокаду России со стороны Запада, что делает Поднебесную едва ли не единственным безальтернативным рынком сбыта российского сырья.
Луганск
20.05.2024
14:53

Почему опыт психиатров Луганщины изучают коллеги из стран НАТО

...После войны в Украине будет около 5 миллионов комбатантов, которые будут нуждаться в услугах по психиатрии и психосоциальной поддержке.
Донбасс
19.05.2024
18:44

"Единая Россия" в Луганске заставила школьников собирать мусор. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса хвалили местные власти и сами себя. Получалось не очень. Иногда приходилось манипулировать заголовками и делать вид, что "все идет по плану". "Большой брат" тоже вставлял свои пять копеек, пытаясь...
Все статьи