Свободівців не пропустили до Януковича



Спецпідрозділ "Беркут" не пропустив до Президента України Віктора Януковича учасників акції протесту, організованої ВО "Свобода" проти чинного президента у Львові сьогодні, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі ВО «Свобода».

За інформацією прес-служби, "Беркут" і міліція оточили свободівців та відтіснили їх від проїжджої частини, а на місце протестувальників перед дорогою запустили регіоналів із державними прапорами та гаслами "Янукович – наш президент!".

Відтак свободівці показали на протилежній стороні вулиці театралізоване дійство, головними дійовими особами якої були: Цар Медвед, Холопи – Вітька Ялинкович, Калян Хазаров, Діма Собачник, Анька Разводчиця та Невільна преса.

Під час дійства „ліричні герої" — Холопи дарували Царю трубу, гроші, українську історію, а найголовніший Холоп – Ялинкович під „блатну" пісню "Поварую, перестану, всьо равно багатим стану" віддав Медведу Україну.

«Ми хочемо, щоб Янукович і ті, хто з ним, побачили, що Львівщина зустрічає їх не з короваями, що тут їм не раді. Ми зібралися, щоби висловити свій протест проти українофобської політики режиму Януковича», — сказала голова Львівської обласної організації ВО „Свобода" Ірина Сех.

Водночас голова Львівської ОДА Василь Горбаль заявив, що непатріотично зі сторони опозиційних політичних лідерів організовувати пікет в день, коли у Львові відбувається Рада регіонів. «Пікетування цього заходу є антидержавницькою акцією, спрямованою на те, щоб інвестиції у Львівську область не прийшли», — сказав він, повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської ОДА.  




Статьи

Донбасс
29.04.2024
16:44

"Бесхозное имущество": как оккупанты будут отбирать жилье украинцев в "ДНР" и "ЛНР"

Простыми словами, забрать могут у тех, у кого есть недвижимость на оккупированной территории и все признаки, подтверждающие отсутствие эксплуатации недвижимого имущества.
Донбасс
28.04.2024
19:38

Нам некуда возвращаться: в российской истории нет периода, который можно назвать моделью для построения государственности. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе главный "философ" оккупированного Донбасса Александр Ходаковский внезапно заявил, что никаких скреп в России не было и нет, что российская история, даже в изложении Путина, не дает никаких моделей для "можем повторить". Те есть,...
Страна
27.04.2024
09:00

Театр во время войны: восстановление и новые сцены

Как театры, несмотря на все трудности, работают, гастролируют и создают новые сценические площадки, рассказываем в материале.
Все статьи