«Свобода» спростовує інформацію, що її активісти закидали камінням ветеранів на Львівщині



«Свобода» назвала брехнею інформацію про те, що її представники закидали камінням ветеранів 9 травня у місті Стрию на Львівщині, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода".

«У Стрию відбулося мирне віче, члени „Свободи" встановили хрест „Жертвам московсько-більшовицької окупації", а ветерани, які прийшли до пам’ятника "Воїнам-визволителям", поклали квіти і пішли. Один камінець полетів у бік міліції, коли вона намагалася відтіснити „свободівців" з площі, але це зробив провокатор, який одразу ж втік. Сотні людей бачили це на власні очі, зрештою, це бачили міліціонери, яких було надзвичайно багато на тих заходах», — сказала голова Львівської обласної організації ВО "Свобода" Ірина Сех.  

Свободівці стверджують, що мають ці події зафіксовані на відео. «Усі ці події зафіксовано на відео, яке ми маємо у своєму розпорядженні. Зрештою, правоохоронці також зафіксували все на оперативному відео, тому я б радила звернутися за інформацією до них. Кидання камінням в літніх людей – це не наші методи», — сказала Ірина Сех.

«Свобода» нагадує, що  9 травня у Стрию відбулася сутичка між правоохоронцями та членами Всеукраїнського об’єднання „Свобода", які намагалися встановити біля пам’ятника "визволителям" хрест із написом „Жертвам московсько-більшовицької окупації". Відтак, члени „Свободи" встановили хрест на певній відстані від пам’ятника.




Статьи

Страна
02.05.2024
10:41

Нефтяная мишень, или Что показали украинские атаки по российским НПЗ

Среди важных итогов: опасения западных союзников Киева, как и следовало ожидать, оказались беспочвенными. Экономический ущерб страны-агрессора тоже не настолько велик, как хотелось бы. Но это не главное.
Страна
30.04.2024
23:00

Реформа высшего образования: революция или реанимация?

“Объединения университетов будут неизбежно. Те, кто объединятся сейчас, будут иметь возможность воспользоваться 1,5 миллионами долларов, которые нам предоставляет на каждое объединение Всемирный банк”
Мир
30.04.2024
16:45

«Имеем всё больше стимулов ускорить решение задач СВО». Российские СМИ об Украине

...Предложение должно идти только от американцев. Вообще договор будет гораздо шире. Нас интересует не только СВО. Нас интересует система глобальной безопасности, и взаимодействие с НАТО на территории Европы – лишь одна из частей.
Все статьи