Сойм підкарпатських русинів запросять на парламентські слухання Союзу Білорусії і Росії?

Слухання на тему «Підкарпатська Русь і Російський світ» завершилися в столиці Білорусії Мінську, - повідомляє сайт «From-ua.com».

 

Учасники слухань, громадські організації, звернулися до білоруського і російського парламентів з вимогою потурбуватися про майбутнє русинського народу в Україні.




У резолюції слухань йдеться, зокрема, про наступне: «Вся історія карпаторуського народу є свідоцтво беззавітній відданості наших єдинокровних братів святому імені Русі. І прийшов час, коли історична і людська справедливість повинні восторжествувати. «Підкарпатській Русі - бути!».



Учасники слухань запропонували «провести найближчим часом в рамках Парламентських зборів Союзу Білорусії і Росії із запрошенням представників Сойма Підкарпатської Русі парламентські слухання на тему визнання за карпаторуським народом його невід'ємного права на існування, самобутність і самостійний розвиток».



Як раніше повідомляв сайт «Остров» 5 жовтня в м. Мукачеве (Закарпатська обл.) делегати II Європейського конгресу підкарпатських русинів оголосили про відтворення русинської державності, проголосили створення республіки в статусі від 22 листопада 1938 р., обрали державний виконавчий уряд та склали "Акт проголошення русинської державності". У разі, якщо до 1 грудня Закарпатська облрада не оголосить республіку автономією, русини готові самостійно проголошувати свою державність.

Статьи

Донбасс
05.05.2024
19:32

"Золотые яйца нашей элиты всё крепче сжимались твёрдой рукой кукловодов". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса напряженно работали в режиме фабрики фейков. Большое количество публикаций было посвящено трагедии 2-го мая 2014 года в Доме профсоюзов в Одессе. Местная пропаганда традиционно лживо рассказывала о тех...
Страна
04.05.2024
10:00

Мобилизация в Крыму: заманивают деньгами и бесплатной землей

С 20 апреля оккупанты в Крыму начали более активную мобилизацию мужчин для войны против Украины. В частности, на территории полуострова работают мобильные мобилизационные бригады, размещаемые в публичных местах.
Донецк
03.05.2024
12:00

Фронт приближается. Покровск: уехать нельзя остаться

Линия фронта с каждым днем приближается, но мы сидим и чего-то ждем. У Покровска есть все шансы стать вторым Бахмутом или Авдеевкой. Может, уже пора искать более безопасное место?
Все статьи