РФ запросила у США 56 віз для глави МЗС Лаврова та його команди, але не отримала жодної

Російська Федерація звернулася до США із запитом на 56 дипломатичних віз для візиту міністра закордоних справ Сергія Лавроа до Нью-Йорку, але не отримала жодної. Про це повідомляє Reuters.

Лавров мав план відвідати щорічну зустріч лідерів країн ООН, яка відбудеться у Нью-Йорку цього місяця, але поки не отримав візу. 

Представник Держдепу розповів агентству, що США серйозно ставляться до своїх зобов'язань як країни перебування ООН, додавши, що візові записи є конфіденційними, тому США не можуть коментувати окремі випадки.

"Щороку ми обробляємо сотні віз для делегатів Російської Федерації на заходах ООН", - сказав представник Держдепу.

Він також зазначив, що заявки мають подаватися якомога раніше, щоб забезпечити своєчасну обробку. За його словами, це особливо важливо через необґрунтовані дії РФ проти посольства США в Росії, в тому числі через примусове звільнення дипломатів у Москві.

Як повідомлялося раніше, 18 серпня посол РФ у США Анатолій Антонов заявив, що його відомство вимагає у Державного департаменту видати дипломатичну візу Лаврову для відвідування Генеральної Асамблеї ООН. 

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті