РФ повинна відчувати, що Європа зберігає готовність захищати свою єдність - Зеленський

Російська Федерація має відчувати, що Європа не відмовиться від своєї ідеї зберігати та захищати свою єдність. Про це заявив президент Володимир Зеленський у  вечірньому відеозверненні 25 січня.

За словами президента, наразі Україна має зберігати впевненість у своїх партнерах. 

"Передусім дуже важливо зберігати впевненість у відносинах із нашими партнерами, зокрема у Європейському союзі. Я вдячний за розуміння ситуації щодо макрофіну й необхідності подальшої незмінної підтримки України. Це головний сигнал, який має бачити ворог. Росія повинна відчувати, що Європа на всіх рівнях зберігає готовність захищати свої цінності, свою єдність.", - сказав Зеленський.

Президент зауважив, що українці мають відчути на собі конкретні результати зовнішньополітичної діяльності країни.

"Зараз соціальна ситуація в Україні базується саме на якості реалізації міжнародних домовленостей", - підкреслив Зеленський. 

Нагадаємо, Сенат Італії підтримав указ, що продовжує дозвіл на постачання зброї Україні. 

Як повідомлялося, Євросоюз та Литва виділили €15,5 мільйона на бомбосховища для шкіл в Україні. 

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті