Путін збільшив штатну чисельність збройних сил до 1,32 млн осіб. У РФ можуть відновити мобілізацію

Увечері 1 грудня Кремль опублікував указ путіна, згідно з яким штатна чисельність ЗС РФ збільшується до 1 320 000 осіб. Про це повідомляє Телеграм-канал Бі-бі-сі.

Зазначається, що попередній указ від 25 серпня 2022 р. путін скасував. Тоді штат армії було збільшено до 1 150 628 військових. На той момент у РФ діяв указ 2017 року - за ним штат мав становити 1 013 628 військових, і з цим указом росія почала повномасштабне вторгнення в Україну, нагадав Бі-бі-сі голова правозахисної організації "Гражданин.Армія.Право" Сергій Кривенко (його та організацію визнано в РФ "іноземними агентами").

Кривенко, посилаючись на оцінки експертів, зазначає, що в реальності, з урахуванням втрат, російська армія в серпні 2022 року могла налічувати приблизно 850 тисяч військових - і вже за місяць після указу про збільшення штатної чисельності до 1,15 млн - тобто приблизно на 300 тисяч осіб - у росії було оголошено мобілізацію.

"Зараз ситуація повторюється. Формально чисельність збільшено на 170 тисяч, але з урахуванням втрат, реально Міноборони потрібно заповнити нестачу знову приблизно 300 тисяч військових", - міркує Кривенко. Він каже, що вже в грудні в росії можуть відновити призов за мобілізацією і призвати в армію із запасу приблизно стільки ж військових, скільки минулого року.

"Можливо, саме цим пояснюються безпрецедентні масові облави на строковиків у нинішній призов - військкомати можуть поспішати виконати план, щоб підготуватися до призову за мобілізацією", - припускає Кривенко.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті